دیجیتال مارکتینگ چیست و دیجیتال بیزنس کوچ کیست؟
دیجیتال مارکتینگ چیست و دیجیتال بیزنس کوچ کیست؟
با سلام به همه کاربران سایت آزادوردپرس ، مرتضی آزاددهقان هستم و قراره تو این مقاله (( دیجیتال مارکتینگ چیست؟)) رو یاد بگیریم وبخش های از کارگاه دیجیتال مارکتینگ را با هم ببینیم .
در ضمن از آنجایی که بازاریابی دیجیتال نیازمند شناخت بازاریابی هست بهتره قبلش، مقاله چگونه برنامه بازاریابی بریزیم را از اینجا بخوانیم
در این نوشته چه می خوانیم :
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ که در ایران به نام بازاریابی اینترنتی ( بازاریابی آنلاین ،دیجیتال بیزنس)می شناسیم ،به مجموعه اقدامات هماهنگ کننده ای که ما در کسب و کارمان انجام می دهیم که منجر به ساخت بازار جدید ، یا رشد و توسعه بازار فعلی از طریق واسطی بنام اینترنت میشود را گویند.این مجموعه اقدامات شامل طراحی سایت ، تولید محتوا برای محصول ، بازاریابی محتوا، بازاریابی شبکه های اجتماعی، سئو و بهینه سازی برای موتورهای جستجو ،اجرای کمپین های تبلیغاتی اینترنتی و تحلیل نتایج آنها میشود .
البته دیجیتال مارکتینگ تعاریف متعددی دارد که با یک سرچ در اینترنت و مراجع به منابع معتبر دو تعریف یکسانی را پیدا نخواهیم کرد برای مثال می توانید سری به سایت های ویکی پدیا ، هاب اسپات بزنیم
ویدیوی کارگاه دیجیتال مارکتینگ
تاریخچه دیجیتال مارکتینگ ( دیجیتال بیزنس)
باید قبول کرد که دیگر زمان کسب و کارهای سنتی گذشته و ما باید بصورت مدرن با بهره گیری از تکنولوژی روز کسب و کار موجود را ارتقا دهیم و یا کسب و کار جدیدمان را بر پایه این مفهوم بنا کنیم ، امروزه نسلی پا به بازار مصرف گذاشته بنام نسل z ، که برخی از رفتارهای آنها به شرح زیر میباشد :
۱- به شدت طرفدار تکنولوژی و اینترنت است .
۲- قبل از خرید محصولی ، ساعت های زیادی در دنیای وب سرچ می کند ، مقایسه می کند ، نظر کاربران دیگرا جویا می شود ، برندهای مختلف محصول را بررسی میکند، قیمت میگیرد و در نهایت تصمیم به خرید میگیرد.
از آنجا که این نسل شامل جوانان و نوجوانان یک کشور می باشد بنابراین کسب و کارهای موفق میباشند که مطابق نیازهای این نسل در فضای وب حضور داشته باشند سوالات آنها را پیش بینی کنند برای آنها پاسخ های مناسب را منتشر کنند .
در دنیای امروز جنگ در صفحه اول گوگل می باشد و اگر کسب و کاری بتواند خود را به صفحه اول گوگل برساند شانس بقای بیشتری خواهد داشت .
بنابراین بواسطه ظهور و پیشرفت اینترنت علم نوپای بوجود آمد که در راستای پیوند علوم کامپیوتر ومفاهیم بازاریابی بود نام این علم جدید بازاریابی دیجیتال است ، کسانی که در این علم مشغول به کار هستند را دیجیتال مارکتر و به مربیان وافرادی که آن را آموزش میدهند در اصطلاح کوچ بازاریابی دیجیتال ( دیجیتال بیزنس کوچ) می گویند .
دیجیتال بیزنس کوچ کیست و چه توانایی های دارد؟
در واقع دیجیتال بیزنس کوچ فردی است که میتواند به یک کسب وکار کمک کند تا به طور صحیح فرآیند اینترنتی شدن کسب وکار خود را انجام دهد واستراتژی ها و پلان های مناسب برای ورود به بازار را اتخاذ نماید .
حضور دیجیتال بیزنس کوچ د یک کسب وکار آنلاین همانند یک بیزنس کوچ در کسب وکار معمولی است اما در اینجا دیجیتال بیزنس کوچ قدرت تحلیل پیشرفت و توسعه کسب و کار را با استفاده از آمارها و دیتا دارد. استفاده از دیجیتال بیزنس کوچ سبب می شود که کسب وکارها بدون سعی وخطا مسیر کاری خود را بپیمایند .
مزایایی دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال بیزنس ( دیجیتال مارکتینگ) مزایایی فراوانی را برای صاحب یک کسب وکار آنلاین ایجاد میکند از جمله :
- نیاز به سرمایه اولیه بالایی ندارد ( با توجه به اینکه امروزه برای تهیه یک فروشگاه پاخور دار باید هزینه زیادی را تقبل کنیم با هزینه بسیار کمتری میتوانیم یک وبسایت راه اندازی کنیم و حتی از منزل شخصی خودمان به فروش کالا و خدماتمان بپردازیم. )
- مبتنی بر دانش بالایی نمی باشد یعنی ما نیاز به این نداریم که برنامه نویس باشیم اما باید از بازاریابی سر دربیاوریم و با مفاهیم آن آشنا باشیم .
- در زمان کوتاه می توانیم رشد سریع داشته باشیم.( استارتاپهای وطنی زیادی مانند اسنپ ، تپسی ، دیجی کالا و … در این سالهای اخیر رش فراوانی داشتند بطوری که سرمایه فعلی دیجی کالا با عمر کاری ۱۵ تا ۱۶ سال با شرکت فولا مبارکه با قدمت ۵۰ سال برابری میکند.)
- دایره مشتریان ما به راحتی می تواند در سطح حتی یک کشور و یا به وسعت کل جهان باشد این یعنی فروش بیشتر و سود بالاتر آمازون ، علی بابا ، دیجی کالا و …. نمونه های از این کسب وکارها هستند .
اما چرا باید از دیجیتال مارکتینگ استفاده کنیم ؟
بعضی ها ، با داشتن یک سایت ، که یکی از الزام های بازاریابی دیجیتال هست به نتیجه ای در فروش خود نمی رسند ، سایت های را مشاهده می کنیم که فقط در زمان راه اندازی اطلاعاتی رو به اشتراک گذاشتن اما هیچ تغییری در آنها تا به حال اتفاق نیفتاده است و یا اطلاعات جدیدی به آن سایت ، اضافه نشده و یا از محتواهایی استفاده کردن که کاملا کپی میباشد و یا از ویدئو استفاده نمی کنند .
در ارتباط با شبکه های اجتماعی اصلا شبکه ای ندارند و در صورت وجود هم درست راه اندازی نکرده اند.که یک رویکرد ساده انگارانه در دنیایی مدرن هست . ما ازوبسایت استفاده میکنیم تا محصول خود را به فروش برسانیم اما این امر امکان پذیر نیست مگر اینکه از روشهای دیجیتال مارکتینگ استفاده کنیم .
با کمک این روشها تجارتمان در هر لحظه ازشبانه روز در خانه های افراد حضور دارد .
اما دیجیتال مارکتینگ چه ابزارهای و روشهایی دارد ؟
۱- وبسایت :
اولین ابزار در یک کسب و کار اینترنتی داشتن یک وبسایت هست ما از طریق راه اندازی یک وبسایت می توانیم اولین گام خود را در بازاریابی دیجیتال بر داریم .یک وبسایت برای راه اندازی نیاز به یک دامنه و یک هاست دارد .
۲- ابزاری بنام seo :
ما از این ابزار استفاده می کنیم تا بواسطه بهینه سازی سایت خودمان برای موتورهای جستجو در نتابج گوگل به رتبه های بالا بخصوص در صفحه اول برسیم ، در این حالت اعتماد کار بران به سایت فوق العاده بالا می رود . در سئو ما اصولی داریم که عبارتند از ۱- محتوای هدفمند ۲- کلمات کلیدی ۳- ساختار لینک مناسب ۴ – محتوای بروز شده ۵- برند ( که در مورد هر کدام مقاله جدایی منتشر خواهد شد ..)
۳- بازاریابی محتوا :
در بازاریابی محتوا به دنبال ایجاد محتوای تخصصی در راستای محصول وخدماتی که در حال ارائه هستیم تا کاربران از طریق دریافت اطلاعات مناسب به ما اعتماد کرده و به مشتریان ما تبدیل شوند. مهمترین مزیت این بازاریابی هدفمند بودن آن است و از این طریق ما کاربرانی را جذب خواهیم کرد که به خدمات ما ، محصول ما علاقه دارند .نوشتن مقاله های بروز ، آموزشی ، داستانی و کتابهای الکترونیک کمک شایانی در این راه به ما می کند .مقاله بازاریابی محتوا را بخوانید.
۴-ایمیل مارکتینگ :
یکی دیگر از ابزارهای قدیمی و پر کاربرد ،دیجیتال مارکتینگ می باشد .اما مزایایی ایمیل مارکتینگ عبارتند از :
- ارزان است
- برگشت پذیری سرمایه بالاست (roi)
- ترافیک ورودی سایت را افزایش می دهد .
- خیلی سریع می توان به مشتریان هدف دست یافت .
- تنها نیازمندی آن به لیست مشتریان می باشد .
- از پلاگین های رایگان در ورد پرس میتوان با یک کلیک به مشتریان انبوه دست یافت .
- برخلاف شبک های اجتماعی که از بین می روند همانند وایبر و… ، ایمیل همیشه بوده و همیشه خواهد ماند.
۵- ویدئو مارکتینگ :
یکی دیگر از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است ، استفاده از محتوای ویدئویی جهت ایجاد آگاهی از برند و معرفی منافع محصول به مشتریان می باشد . ما می توانیم این محتواهای ویدوئوی را از طریق یوتیوب ، آپارات و سایر شبکه ها ، انتشار دهیم .تولید محتوای آموزشی ، محتوای طنز ، دابسمش ها و … این روزها ، یکی از راهکارهای جذب مشتریان می باشد چرا که افراد زیادی بواسطه اینترنت ، به تماشای آنها می پردازند .
۶-سوشال مدیا social media :
داشتن شبکه های اجتماعی از جمله تلگرام و اینستاگرام باعث رشد سریع کسب و کار ما خواهد شد . اما چرا؟ امروزه گسترش دنیای وب و نفوذ اینترنت و گوشی های همراه ، به منزل تمام افراد و گسترش استفاده از شبکه های اجتماعی باعث می شود ما بتوانیم به راحتی به مشتریهای خود دست بیابیم .تولید یک محتوای ویروسی و جذاب و وایرال شدن آن در شیکه های اجتماعی می تواند نتایج خارق العاده ای رو برای تجارت ما به ارمغان می آورد .
سخن پایانی
ما با استفاده از ابزار های دیجیتال مارکتینگ ( بازاریابی اینترنتی ) ، خیلی سریعتر در کسب و کار اینترنتی که داریم رشد خواهیم کرد و درآمدی سر شاری را بدست خواهیم آورد . این ابزارها و روشها ضامن رشد و موفقیت ماست . پایا مانا باشید همراه ما باشید
در ادامه ۲ تا توصیه دارم :
۱- از اینجا برید صفحه خدمات کوچینگ و مشاوره بازاریابی دیجیتال تا با دیجیتال بیزنس کوچ آشنا بشید
۲- مقاله های زیر برای مطالعه به جد توصیه میشود :
۱– چگونه کسب و کار اینترنتی راه بیندازیم ؟
۲– فیلم های خوب مدیریتی
۳- ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
۴- روشهای راه اندازی و طراحی سایت
۵– چگونه یک وبسایت طراحی کنیم ؟
۶- چگونه با بازاریابی محتوا پادشاه شویم ؟
۷- شبکه اجتماعی چیست ؟
دیدگاهتان را بنویسید