سلام و درود .تو این مقاله می خواهیم در مورد cms صحبت کنیم . در واقع می خواهیم بدانیم سیستم مدیریت محتوا چیست؟
(این مقاله و ویدئو برگرفته از دوره دیجیتال مارکتینگ آقای دکتر عادل طالبی است ، برای اطلاع بیشار و یا ثبت نام در دوره دیجیتال مارکتینگ به سایت a.talebi.ir یا mydmc.ir مراجعه کنید )
Cms یا سیستم مدیریت محتوا چیست؟
توی ویدئوی اول ، دوم و حتی ویدئوی سوم و چهارم درباره cms صحبت کردیم .امروز می خواهیم یه خورده تکمیلی تر در موردش صحبت کنیم.
Cms یا سیستم مدیریت محتوا به ما این امکان رو میده که مطالب محتواها ، فیلم ها ی خودمان را درسایت خودمان بارگذاری کنیم .آپلود کنیم و آنرا در اختبار کاربرا قرار بدیم ، مشتریهای خودمون قرار بدیم t قبلا که وبسایت ها راه اندازی شده بودند ، این امکان وجود نداشت .
CMS استاتیکی
آنموقع شرایط یه این شکل بود که یک سایت استاتیکی داشتیم t بکیار کدنویسی می شد با html در notpad این رو می نوشتند و یک دفعه همه مطالب ر ا در هاست بارگذاری می کردند و هیچ کس هم نمی تونست تغییرش بده ، برای کدچکترین تغییری می خواستی بری باید میرفتی کدنویس را پیدا میکردی میومد برات این کار رو میکرد . حالا اگر اون کدنویس نبود کد نویس دیگه سر در نمی آورد و معمولا اصلا نمی شد کاریش کرد .
بعدها بعد از html 5 این مشکل حل شد بعداز html 5 شرایط به سمتی رفت که خب دیگه ویدئوها رو هم میشد بارگداری کرد از آنموقع به بعد cms ها ایجاد شدند . که بهشون میگیم cms های داینامیک ، و امروزه بیشتر سایت ها ، اکثر سایت ها دارند از cms داینامیک استفاده می کنند .
به راحتی محتوا را تغییر میدیم ، براحتی محتوا را بارگزاری می کنیم .براحتی عکس و فیلم را عوض می کنیم .و سایت خودمان را اجرا می کنیم . اما این cms ها با تمام شرایطی که الان می دانیم داینامیک هستند ، خوشون انواع مختلفی دارند قبلا هم گفتیم ما یک نوع cms های داریم ، بنام cms های اختصاصی ، یک نوع cms های تحت نام نیمه اختصاصی یا حوزه و یک نوع هم cms های عمومی بود مثل وردپرس ، مثل جوملا
خب اینها باهم دیگه چه تفاوتی دارند ؟
وقتی که من یک کاری میخواهم انجام بدم یک سایت حرفه ای می خواهم ، یک آموزشگاهی هستم که خیلی از سایتم استفاده میشه ، برنامه های آموزشی دارم میدم ، یا یک دانشگاه هستم ، تو اینجا نمیشه دیگه من برم از CMS عمومی استفاده کنم ، یا از یک CMS حوزه استفاده کنم اینجا من باید برم سراغ یک سیستم اختصاصی ، آن کارهای را که من می خواهم و در روال آموزشم باید انجام بدهم آن را لیست میکنم از کدنویس ها و برنامه نویس ها میخوام که این سیستم را برای من ایجاد کنند .
دراین حالت ما دونوع سیستم اختصا صی داریم :
یکی سیستم اختصاصی IN HOUSE و دومی سیستم های اختصاصی OUT SOURCE
سیستم اختصاصی IN HOUSE
INHOUSE ها برمیگردن به اونجا که من مجموعه ام ، کارم آنقدر زیاده ، نیاز دارم از برنامه نویس ، BACKENDCAR ، FRONTENDCAR ، BI CAR تو مجموعه ام حضور داشته باشه که یهشون حقوق بدم هر روز برای من اینکار را انجام بدن ، تغییرات هر روزه را بدن و به این میگیم سیستم INHOUSE
کمترین میزان حقوقی که برای این نفرات در سال بخواهیم پرداخت کنیم ۲۵۰ میلیون تومان در سال هست . که در محیطهای دانشگاهی عدد خیلی بالاتر از عددها هم هست .
خب بریم سراغ CMS دوم
سیستم های اختصاصی OUT SOURCE
CMS دوم اختصاصی ما ، CMS های OUTSOURCE ، یه زمانی هست من فعالیت دارم اما فعالیتم آنقدر زیاد نیست ، می تونم هر سمه ماه ، چهارماه بکبار سه تغییراتی به سایتم بدم ، اینجا بهتره بیام برم از CMS های OUTSOURCE استفاده کنم ، شرکت های را پیدا می کنیم با انها قرارداد می بندیم ، قرارداد طراحی سایت ، قرار داد پشتیبانی و انها به ما خدمات میدهند .خدمات به این شکل برای ما ارزونتر میفته دیگه نیاز نداریم نیروی انسانی خودمون داشته باشیم و با یک عدد پایین تر می تونیم کار خودمون را جمع کنیم .
خب این دوتا CMS رو گفتیم بریم سراغ CMS حوزه و نیمه اخصاصی ببینیم انها چی هستند ؟
خب یکسری کسب و کارها را داریم که که مشترکن ، مثلا کار آمو.زشی مدارس، مثلا موسسه های آموزشی ، مثلا کسایی که کار آموزشی انجام میدهند . مثلا مطب ها ، مثلا سیستم های درمان پزشکی ، اینها از مدل شلهای هستند که مشخصا ، روتین هستند همشون هم کاراشون مثل همه ، تو اینجا یکسری CMS های اومدن نوشتن و آماده کردن که راحت ما می تونیم آنرا خریداری کنیم طی یکماه هم راه اندازیش کنیم ، سیستم را ران کنیم ازش استفاده کنیم به اینها میگیم CMS حوزه یا بیزنسی.
خب بریم حالا روی CMS عمومی که قبلا در مورد وردپرس هم صحبت کرده بودیم .
CMS های عمومی متن باز هستند ، همه دارن ازشون استفاده می کنند . چون رایگان هم هست و قابلیت ارتقا هم داره ، شرایطی شده که عموما دارن از اینها استفاده می کنند خیلی هم عالی هستش ، یک آماری را داریم که میگه از بین یک میلیارد سایت برتر دنیا ۳۳۰ میلیون سایت با وردپرس کار میکنند یعنی وردپرس به تنهایی ۳۵ درصد سهم بازار را داره تو این مجموعه ها ، اگر از بین تمامی سایتها بخواهیم آمار بگیریم سهمی بالای ۵۰ درصد را وردپرس داره ، یعنی همه دارن از وردپرس استفاده می کنند .
البته جوملا ، دروپال و بقیه سیستم ها هم هستند که در جای خودش بعضی ها رفتند سراغش ، چون افزونه های بیشتری برای وردپرس استفاده شده ، ما هم از وردپرس استفاده می کنیم .
امبدوارم این مطالب در حوزه cms ها راهگشای کار شما یوده باشه ، بدونید که هر cms را برای کجا باید استفاده کنیم و چه طوری باید تصمیم گیری کنیم منتظر ویدئوی بعدی ما در مورد سایت ساز و قالب باشید خدا نگهدار